Maia Sandu le ușurează viața școlarilor. Curriculum-ul va fi simplificat

eu

Ministrul Învățământului, Maia Sandu a declarat că programul de învățământ ar putea fi simplificat, acesta va fi un criteriu de care se va ocupa Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, care anterior se numea Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii.

Maia Sandu a motivate redenumirea instituției în condițiile în care există deja o Agenție de Asigurare a Calității. “Instituția se va ocupa de evaluarea naţională şi internaţională, organizarea olimpiadelor naţionale şi organizarea participării elevilor la olimpiadele internaţionale, revizuirea şi modernizarea curriculum-ului”.

Ministrul Învățământului a lăsat să se înțeleagă că actualul program școlar este unul complicat și nu se reușește pregătirea tinerilor pentru viață așa cum și-a propus Ministerul Educației. „Ne dorim ca copii noștri să nu piardă timpul la școală, să învețe lucruri utile. Acest proces de modernizare a curriculumului este unul destul de serios, implică toate treptele sistemului educațional. Vorbim de învățămîntul general în mod special. De aceea trebuie să instituționalizăm această funcție, să avem o echipă care se ocupă în mod permanent de modernizarea curriculumului. Pe marginea programuui vor fi organizate dezbateri la nivel național”.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va avea 23 de angajați, care se vor ocupa de revizuirea programei, dar și de instruirea profesorilor.

You may also like

Comments are closed.

By