Mai bine anticipate, decat bataia asta de joc

gandrabur

Cateva luni in urma am avut o lectie deschisa cu studentii de la jurnalism, USM. M-au intrebat ce va fi in urmatorii 4 ani. Le-am spus ca va fi dezordine, ca alegatorii vor alege alte partide si vor alege sa-i guverneze stanga, satui de pro-europeni. Le-am dat ca exemplu nemultumirea de la sfarsitul anilor ’90, cand acelasi popor s-a saturat de democrati si agrarieni, iar in 2001 au facut schimbarea radicala si i-au dat 71 de mandate comunistului Voronin.
Acum putem spune ca ne-am intors in aceeasi perioada. Pro-europenii, acesti democrati si agrarieni ai zilelor noastre, se cearta pentru putere, chiar daca au dus tara aceasta pe marginea prapastiei.

Delapidarea proprietatilor publice, dezordine in siatemul bancar, dispar miliarde de lei din tara, euro si dolarul au crescut cu aproape 100% – nimeni nu rectioneaza. Politicienii nu au timp si de tara, de popor. Ei au dedicat timpul, din octombrie pana acum, doar pentru politica, pentru interesele lor si celor de grup.

Ma gandesc ca in asa situatie, cand pro-europenii au uitat de popor, poate mai bine ar fi sa mergem la urne din nou. Sa-i judecam inca o data, pe toti, de la democrati pana la socialisti.
Deja am ajuns la cel mai mare rau. Mai rau decat asa nu mai poate fi. Anticipatele nu ar fi ceva distrugator pentru Moldova. Din contra, vor fi solutia in rezolvarea blocajului politic din Moldova.

CORNELIU GANDRABUR

You may also like

Comments are closed.

By