Luptele violente continuă și astăzi la Debalțevo

debaltevo

În orașul Debalțevo, Ucraina separatiștii pro-ruși și armata ucraineană duc lupte grele. Pentru a lua localitatea în totalitate sub control, insurgenții utilizează toate resursele din zonă. Toată tehnica militară este adusă din alte zone de luptă din apropiere. Potrivit unian.net, la periferia orașului Debalțevo au fost dislocate în jur de 25 de tancuri.

În ultimele 24 de ore, insurgenții au tras de cinci ori din lansatoare de rachete ”Grad”. Orașul este distrus aproape în totalitate, scrie gordonua.com.

Separatiștii revendică controlul a 80% din orașul Debalțevo, în timp ce Kievul dă asigurări că numai o parte din oraș nu se află sub controlul său. Ieri, responsabilul militar rebel, Vladimir Kononov afirma că în următoarele zile Debalțevo va fi ”curățat” de către separatiști. La fel, Ministerul ucrainean al Apărării anunțase că rebelii au capturat militarii brigăzii 101 și cei ai regimentului 8.

Ucraina a acuzat marți Rusia și rebelii proruși că distrug procesul de pace din estul Ucrainei prin ofensiva de la Debalțevo, în condițiile în care de trei zile a intrat în vigoare un armistițiu relativ respectat pe restul liniei frontului, notează AFP.

You may also like

Comments are closed.

By