LEANCĂ TRIMIS LA PLIMBARE DE LIBERALI ? LUPU: Liberalii și-au făcut-o cu mâna lor! Filat: PL urma să fie cooptat la Guvernare!

Lupu Filat

PD și PLDM acuză liberalii de faptul că au fost practic impuși prin condițiile înaintate de Mihai Ghimpu să voteze împreună cu PCRM guvernul Gaburici.

Potrivit lui Vlad Filat și Marian Lupu, care au participat, ieri, într-o emisiune la postul de televiziune PRIME, dorința lui Ghimpu de a prelua Ministerul Transportului și de a nu ceda în cadrul negocierilor a determinat PD și PLDM să găsească alte soluții, după ce candidatura lui Leancă a fost respinsă.

 VLAD FILAT: Înaintea votului din Parlament pentru prima încercare(n.r. – de alegere a lui Iurie Leancă în calitate de premier), PL a primit toate garanțiile interne și externe că în maxim trei luni de zile vor fi cooptați la guvernare. Ceea ce am înțeles eu este că motivele (n.r. – care au stat la baza deciziei de a nu susține Guvernul Leancă) nu sunt pertinente. Să nu se supere Ghimpu, dar la mijloc a fost această solicitare pentru un minister. Oare pentru a fi la guvernare, un minister poate sta ca și motiv? Dacă se dorea sincer, acest motiv nu putea să fie piedica. 

La rândul său, Marian Lupu, președintele PD a declarat că PL poartă toată responsabilitatea pentru calea aleasă în cadrul acestor negocieri.

 MARIAN LUPU: Nu voi mai pierde timp și nici energie pentru a toca același subiect. PL și-a făcut-o cu mâna proprie. Este o situație de criză în regiune, care trebuie administrată. 

În același context, Moldova24 amintește, că pe de altă parte, liberalul Anatol Șalaru, a declanșat un adevărat scandal acuzându-l pe Vlad Filat că anume el este cel care nu l-a dorit pe Iurie Leancă în funcția de prim-ministru. Acesta a dezvăluit pe o rețea de socializare că în timpul unei întâlniri întâmplătoare cu liderul PLDM, ultimul le-ar fi cerut liberalilor să nu-l voteze pe Iurie Leancă. Filat, la rândul său a declarat că liberalul minte. În replică Șalaru l-a invitat să treacă un test cu detectorul de minciuni.

logo

You may also like

Comments are closed.

By