15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Leancă scutură stejarul PLDM! Relația mea cu Vlad Filat va suferi unele schimbări

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ex-premierul, Iurie Leancă susține că nu își mai imaginează cum ar putea rămâne în Partidul Liberal Democrat  și nu exclude înființarea propriului partid.

„Îmi vine greu să îmi imaginez cum aș putea rămîne în Partidul Liberal Democrat. Mi-aș fi dorit să încerc să reformez partidul din interior. Experiența din ultimul an mă face, însă, puțin neîncrezător în șansa de a reforma partidul din interior. Cred că mulți membri de rând și-ar dori o asanare și o revigorare a partidului, dar o parte din conducere nu ar vrea această schimbare. Deseori am constatat o unanimitate care m-a făcut să fiu puțin sceptic față de capacitatea de a avea un pluralism în interiorul partidului”, a spus Leancă, într-un interviu pentru rfi.

Fostul premier nu exclude înființarea unui nou partid.

Referindu-se la relația cu liderul PLDM, Vlad Filat, Leancă a spus că a avut relații de colegialitate, chiar de prietenie, când eram ministru de externe și el era prim-ministru.

”Când eu am devenit premier, din păcate, relația noastră s-a transformat pentru ca aveam viziuni diferite despre rolul unor instituții ale statului. Acum și el așteaptă să vadă ce decizie voi lua și sigur că relația va suferi unele schimbări. Eu îmi doresc să avem relații de colegialitate și sper că ne unește măcar dorința de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova”, a spus Leancă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img