Leancă așteaptă votul liberalilor. Ghimpu către PLDM și PD: Anunțați odată alianța cu PCRM

a

Iurie Leancă, candidatul desemnat pentru funcția de premier, în discursul său de la tribuna Parlamentului s-a arătat optimist că liberalii vor vota pentru candidatura sa.

Leancă a spus că votul care urmează a fi dat este unul responsabil, în condițiile în care oamenii au nevoie de un mesaj de solidaritate pentru a-și căpăta încrederea în clasa politică. Este vital să găsim soluții pentru un Guvern stabil. „Discuțiile cu colegii din diferite fracțiuni parlamentare mi-au oferit încrederea pentru o majoritate parlamentară”.

Premierul desemnat s-a arătat încrezător că liberalii vor vota pentru candidatura sa la șefia Guvernului, însă s-a arătat sceptic vizavi de votul oferit de comuniști.

Ulterior la luările de cuvânt președintele PL, Mihai Ghimpu s-a arătat deranjat de lipsa majorității parlamentare. “Formați odată majoritatea aia parlamentară. (…) Am avut democrație în ziua alegerilor, iar după 30 noiembrie venim cu guvern minoritar. Nu cred în ceea ce am auzit până acum, fiindcă situația politică, economică, socială într-o țară, totul depinde de o majoritate parlamentară europeană pro-reformatoare, pentru oameni. Asta înseamnă 51 de voturi, nu 41, că am înțeles că unul a plecat deja”, a spus Ghimpu.

Liderul PL, a îndemnat PLDM și PD să anunțe oficial că au făcut alianță cu PCRM.

You may also like

Comments are closed.

By