Kievul şi rebelii proruşi au convenit să înceteze focul la Debalţevo

ucraina
Comandamentul militar al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a propus joi încetarea luptelor între rebelii proruşi şi armata ucraineană începând de vineri dimineaţă, pentru crearea unui coridor umanitar în vederea evacuării populaţiei din Debalţeve, relatează Itar-Tass, citată de Mediafax.

Autorităţile de la Kiev au luat act de propunerea rebelilor proruşi şi s-au declarat pregătite pentru încetarea focului începând de astăzi dimineaţă, ora locală 09.00.

Marţi şi miercuri, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a solicitat instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei.

Marţi, ministrul sârb de Externe, Iviţa Dacici, a cărui ţară deţine preşedinţia OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), a îndemnat părţile beligerante să înceteze măcar pentru trei zile luptele de la Debalţeve, pentru a permite evacuarea din zonă a populaţiei civile.

Miercuri, şeful observatorilor OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan, a cerut la rândul său instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei, pentru a permite evacuarea populaţiei civile.

Lupte din ce în ce mai violente au loc între armata ucraineană şi rebelii proruşi în jurul Debalţeve, un oraş strategic de pe drumul care leagă cele două capitale separatiste, Doneţk şi Lugansk.

You may also like

Comments are closed.

By