20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

IURIE LEANCĂ A PORNIT PROCESUL: PLDM dispare de pe scena politică şi se îndreaptă cu paşi grăbiţi spre soarta PPCD

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ieşirea spectaculoasă a lui Iurie Leancă din PLDM înseamnă un singur lucru – PLDM DISPARE. Pleacă în istorie. Cu Vlad Filat şi miliardele ciordite de la BEM, cu tot!

Indiferent de ce vor scrie analiştii politici angajaţi de liderul muribundului partid, care, cel mai probabil, şi-au pregătit deja textele în strictă concordanţă cu indicaţiile venite de pe strada Bucureşti, lovitura dată astăzi de Iurie Leancă este una după care nimic nu va mai putea fi recuperat pentru formaţiunea politică, care altădată declara, prin gura lui Vlad Filat, că va lupta cu comunismul.

Plecarea lui Iurie Leancă din partid era una previzibilă. Chiar Leancă a declarat astăzi că relaţiile dintre el şi Vlad Filat au început să se răcească încă din momentul în care a preluat funcţia de prim-ministru, după ruşinoasa demisie a lui Filat din motive de corupţie. Despre aceste disensiuni am scris de nenumărate ori pe Moldova24, lucru care îi făcea pe aşa-zişii jurnalişti (care de fapt sunt simpli lingători de papuci), să screamă materiale în care încercau să demonstreze contrariul şi chiar să atace redacţia noastră. E un motiv în plus pentru dumneavoastră, dragi cititori, să revizuiţi sursele din care vă informaţi.

Să revenim însă.

Leancă, fără să rostească cuvântul, l-a transformat pe FILAT în trădător, în cel care a mai fost la 4 aprilie 2005 atunci când a votat alături de Roşca pentru candidatura lui Voronin la funcţia de preşedinte al ţării.

Astăzi, ex-premierul, mazilit prin insistenţele sălbatice ale lui Filat, a şters pe jos cu el şi i-a aruncat viitorul politic la gunoi, or acuzaţiile de cârdăşie cu Voronin, comunist cu care PLDM s-a angajat să lupte (fapt pentru care a şi fost susţinut de sute de mii de oameni în alegeri), sunt pentru Filat palma care-i va lăsa obrazul roşu pe vecie. Iar roşeaţa îi va rămâne ca o lepră incurabilă ce va respinge orice votant de altădată.

Faptul că Leancă a vorbit despre BEM, dar fără să pronunţe numele lui Filat, iar toţi au înţeles că anume la el se refără, demonstrează ceva:

– Că jaful BEM-ului este o piatră legată de gâtul lui Filat, care-l va duce neapărat la fund.

– Că Leancă ştie mult mai multe, decât ne închipuim noi.

– Că Leancă va folosi aceste informaţii pentru a-i arăta locul lui Filat. Fiţi siguri de asta.

Deşi nu a vrut să spună cine îl va urma din actualii colegi de partid, din discursul său devine clar ca există mulți doritori care o vor face în noul său proiect politic, proiect către care se vor reorienta votanții de altă dată a PLDM-ului. Votanți pe care muribunda formațiune nu avea să-i aibă nici în ultimul scrutin, dacă Leancă ieșea mai înainte.

Leancă a plecat şi i-a luat cu el. Pentru totdeauna.

E adevărat, deputaţii PLDM fideli lui Filat nu au de ce să-şi facă griji. Doar până la următoarele alegeri.

Şi încă ceva. Astăzi aveţi ocazia să identificaţi cu uşurinţă presa verde şi analiştii înregimentaţi, mai ales după ce vor difuza cu abundenţă declaraţiile lui Vlad Filat de la ora 15:00 şi vor publica articole uşurele şi, evident subţiate despre declaraţiile lui Leancă. Ar fi bine să înceapă să-şi caute de lucru, aceşti robi a lui Filat, or, îi anunţ, o dată în plus, că Partidul care-i hrăneşte, dispare. Iar Iurie Roşca 2 are obiceiul de a nu răspunde la telefoane.

[quote_colored name=”” icon_quote=”no”]Gabriel Călin[/quote_colored]

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img