Iohannis despre coaliția minoritară: Pentru mine este important să aflu care sunt gândurile de perspectivă ale politicienilor

a

Este o vizită pe care am așteptat-o cu mare interes. Deși urma să vin imediat după alegeri, am considerat că este oportun să dau curs invitației președintelui Timofti după ce este un Guvern validat în Republica Moldova, această condiție fiind îndeplinită și am venit, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele României a spus că există așteptări și speranțe mari în legătură cu viitorul European, iar România va face tot ce este posibil pentru a sprijini RM pe drumul său European. România rămâne angajată pe dialogul politic.

Întrebat cum vede implementarea reformelor în Republica Moldova în condițiile în care există o coaliție minoritară dintre partidele proeuropene Iohannis a spus că: “Pentru mine este important să aflu care sunt gândurile de perspectivă și strategiile prin care se dorește implementarea cerințelor parcursului european, în condițiile în care politicienii s-au angajat în alegeri pentru parcursul european. Vreau să aud cum vor pune în practică acest lucru și ce poate face România pentru Moldova”.

Șeful statului român a spus că se va întâlni și cu premierul nou desemnat, Chiril Gaburici căruia îi va transmite același mesaj.

Iohannis a menționat că Republica Moldova are nevoie de continuarea reformelor sistemul financiar, justiție, combaterea corupției. “Pentru succesul reformelor e nevoie de 2 lucruri voința populară și politică. Dacă electoratul își dorește  reformarea clasei politice atunci politicienii înțeleg că ceva trebuie schimbat, exact cum s-a întâmplat în România”, a conchis șeful statului român

You may also like

Comments are closed.

By