Iată cum Igor Dodon va avea un membru în Guvernul Gaburici, din luna martie 2015

vlah1
Desi se spune ca este candidat independent, Irina Vlah se bucura in campania electorala pentru Gagauzia de sustinerea lui Igor Dodon si a Rusiei, iar din luna martie va deveni membru al Guvernului Gaburici.
Liderul socialistilor a lasat toate treburile de la Chisinau si o insoteste pe fosta comunista la majoritatea intrunirilor electorale din teritoriu. Totodata, Dodon i-a organizat Irinei Vlah o intalnire cu persoane importante din Federatia Rusa, care i-au garantat acesteia ca Gagauzia va inflori daca in luna martie va pune mana pe postul de Guvernator.

Chiar daca pentru sudul Republicii Moldova sunt mai multi candidati, Irina Vlah are cele mai mari sanse sa ajunga conducator al regiunii autonome, anume din motivul ca a renuntat sa mai faca parte din PCRM si a ales sa se alipeasca la noua opozitie de la Chisinau. PSRM este partidul care este cel mai bine cotat in UTA Gagauzia, iar miscarile Irinei Vlah sunt foarte interesante, pe de o parte, si corecte, din punct de vedere politic.

Este normal sa ravnesti la o functie importanta doar atunci cand in spate ai o echipa mult mai mare si un lider al opozitiei care este gata sa-ti acorde timpul si cunostintele sale.

Eu cred ca Irina Vlah o sa ajunga guvernator, iar dupa 22 martie o vom vedea deja in calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova. Astfel, PSRM-ul lui Igor Dodon va avea un membru in Guvernul Gaburici, care nu poate fi demis de Parlament, ori de catre Presedintele tarii, si nici nu este pasibil de eliberare in cazul schimbarii configuratiei politice din tara.

Conform Legii cu privire la UTAG, guvernatorul devine automat membru al Guvernului, la fel cum devine membru si Presedintele ASM. Acesti membri din oficiu nu pot fi destituiti nici prin motiune de cenzura. Deci, Guvernul Gaburici poate cadea peste un an, insa Vlah va ramane in Guvern inca vreo 9, poate chiar pana cand Socialistii vor ajunge la putere, la urmatoarele alegeri parlamentare.

Pana una alta, Irina Vlah merge in campanie cu un mesaj destul de indraznest si nici nu este deranjata de autoritatile statului. Ea spune ca UTA Gagauzia trebuie sa mearga mai departe alaturi de Rusia. Scurt, clar si cuprinzator, mesaj pentru electoratul din Gagauzia, si nu doar.

vlah2

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By