Hoțiile de la BEM au suspendat finanțările BEI pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare

1432

Banca Europeană de Investiții a trimis o scrisoare în care anunță Primăria că își suspendă finanțările pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare. BEI este îngrijorată că banii care vor fi transferați nu vor ajunge la destinație în condițiile în care conturile Primăriei se află la Banca de Economii, care a fost furată de miliarde.
BEI mai spune în scrisoare, care a fost citită de primarul, Dorin Chirtoacă, că Banca de Economii nu este o instituție financiară sigură. Veronica Herța, șefa direcției Finanțe a spus că problema poate fi rezolvată prin deschiderea unui cont la Banca Națională a Moldovei.
“Nu este un semnal îmbucurător. N-am primit în 8 ani asemenea scrisori. Am ajuns să implementăm proiectele prin intermediul BNM”, a precizat Chirtoacă.

Igor, Gamrețchi, șeful Direcției Transport de la Primărie a spus că în urma tergiversării transferului de bani de la BEI avem întârziere de câteva săptâmâni pentru achiziția materialelor, dar antreprenorul își onorează obligațiile conform graficului

Reparaţia străzii Ştefan cel Mare şi Sfânt este preconizată pentru o perioadă de trei ani și este finanțat de BERD și BEI, iar valoarea proiectului se ridică la 22 mil. dolari SUA.

You may also like

Comments are closed.

By