Ghimpu convoacă Biroul Politic pentru a decide dacă votează pentru candidatura lui Gaburici

ghimpu

”Decizia Partidului este cunoscută. Am schimbat ceva în discuții. Diseară convoc Biroul Politic și decidem. PL va vota doar un guvern din care face parte. Noi suntem pentru alianța din 3. Fără PL nu pot fi făcute reforme în RM. Să începi guvernarea cu o minoritate care să impună majorității este invers democrației. I-am spus domnului candidat faptul că ninge, poate D-zeu îți dorește drum bun. RM are nevoie de un guvern sprijinit de o majoritate parlamentară declarată, nu tacit”, a declarat Mihai Ghimpu după discuțiile avute cu liderul PLDM, Vlad Filat și Chiril Gaburici, în calitate de candidat desemnat pentru funcția de premier.

Totodată, președintele Partidului Liberal a precizat că anume la Gaburici s-a referit atunci când a spus că viitorul premier va începe cu litera ”G”: ”Voronin a spus anterior că vor un om de afaceri, Gherman nu e om de afaceri. Îmi pare că mai deschis ca mine nu este nimeni”, a spus liberalul.

Cât despre afirmațiile vicepreședintelui PL, Anatol Șalaru precum că Vlad Filat le-a sugerat liberalilor să nu-l voteze pe Iurie Leancă, liderul PL a confirmat: ”Despre ce a spus Șalaru este corect. Cine minte: adevărul este unul, nimeni nu poate să dețină două adevăruri. Eu cred în ceea ce a spus Șalaru. Mai este un coleg care mi-a spus același lucru”.

You may also like

Comments are closed.

By