Ghilotina lui Draguțanu: “stoarce” moldovenii de valută

a

Leul moldovenesc își continuă trendul de apreciere început ieri.

Pentru vineri, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs oficial de 22,99 lei pentru un euro, cu 61 de bani mai puțin decât astăzi, iar față de dolar leul s-a apreciat cu aproape 60 de bani, la 20,18 lei.

Drăguțanu a declarat astăzi că aprecierea leului se datorează măsurilor luate de BNM prin majorarea ratei de refinanțare cu 5 puncte procentuale, la 13,5%, anual, dar și prin majorarea normelor rezervelor obligatorii.

„Ați văzut cum ieri ratele de schimb s-au dus în jos. Astăzi o să vedeți o situație asemănătoare. Leul se întărește, pentru că lei sunt mai puțini pe piață”, a declarat Dorin Drăguțanu.

Același Drăguțanu transmitea marți mesaje negative pieței spunând că avem o hiperagitație și se caută un punct de echilibru. Valuta este foarte multă pe piață, inclusiv în depozitele persoanelor fizice și în saltelele lor, important este să vedem cum să-i convingem să o vândă.

Experții susțin că acțiunile BNM sunt intenționate pentru a stoarce populația de banii pe care îi are la ciorap. În urma panicii creată pe piață moldovenii au rămas fără, iar acum o să-și vândă și rezervele pe care le au în dolari și euro.

You may also like

Comments are closed.

By