Gas Natural Fenosa și terminalul petrolier de la Giurgiulești ar putea intra pe mâna a două companii din Romania

a

Grupul de distribuţie şi furnizare Electrica (simbol bursier EL) şi transportatorul de petrol Conpet (COTE) sunt interesate, separat, de achiziţia unor active în Republica Moldova, au declarat pentru ZF surse din piaţă. Electrica se uită la distribuţia de energie din sudul ţării, cea mai dezvoltată zonă, care include şi Chişinăul.

Conpet este interesată de terminalul petrolier din portul Giurgiuleşti pe Dunăre, prin care se rulează anual peste 120.000 de tone de carburant.

Sursele au precizat pentru ZF că ambele companii şi-au angajat consultanţi în vederea negocierilor cu contrapărţile din Moldova. Electrica este în discuţii cu Gas Natural Fenosa, compania spaniolă căreia îi este concesionată zona de distribuţie din sudul Republicii Moldova, iar Conpet negociază preluarea terminalului cu operatorul Portului Liber Giurgiuleşti, Danube Logistics SRL. Reprezentanţii Conpet nu au dorit să comenteze informaţiile.

„Managementul companiei este preocupat de identificarea oportunităţilor de investiţii care să genereze valoare adău­gată. (…) În acest moment, Electrica este interesată exclusiv de fructificarea oportunităţilor existente pe piaţă locală. Electrica nu se află în negocieri pentru potenţiale achiziţii în afară pieţei româneşti“, au afirmat reprezentanţii Electrica.

Gas Natural Fenosa, deocamdată nu și-a anunțat vreo intenție de a-și vinde activele din Republica Moldova. Potrivit ultimelor date, compania a avut un profit de 28 mil. euro din distribuția de energie electrică în nouă luni ale anului 2014 cu 3,7% mai puțin față de perioada similară a anului precedent. Compania susținea că reducerea profitului se datorează deprecierii leului moldovenesc față de moneda unică europeană. Gas Naturla Fenosa asigură cu curent electric circa 70 la sută din consumatorii Republicii Moldova. Compani sponială a intrat pe piaţa noastră în 2000, când a privatizat trei reţele electrice de distribuţie – RED Chişinău, RED Sud şi RED Centru.

Terminalul petrolier de la Giurgiuleşti a fost dat în exploatare la 26 octombrie 2006, după zece ani de construcţie. Danube Logistics, firmă din grupul Easeur Holding BV, care gestionează proiectul, a investit în terminal 30 milioane de euro, inclusiv 3 milioane în protecţia mediului. Grupul olandez Easeur Holding, din care care fac parte Danube Logistics, Bemol Retail, Bemol Refinery şi BemolTrad a preluat proiectul investiţional de la Giurgiuleşti de la Azpetrol din Azerbaidjan. În prezent, proprietarul Terminalului Giurgiulești se află în litigiu comercial de aproape un an, iar instanța de judecată a blocat tranzacțiile cu activele companiei.

You may also like

Comments are closed.

By