3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

GaPurici, opera lui Voronin

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Omul politic Iurie Roșka nu a murit. El se numește Vladimir Filat.

Am mai spus-o și-n iulie 2010, am și scris atunci așa:”Apropo, ştiţi ce separă Creştinismul de Cretinism? Numai o literă! Una singură! Atîta diferenţă e, de fapt, şi între Iurie Roşca de întotdeauna şi Vladimir Filat, cel mai iubit dintre pămîntenii români din Basarabia mileniului trei.

O, cîtă amăgire pe feţele Voastre, ale celor care mai cred că omul politic Iurie Roşca a murit.

N-avea cum să moară, dragii mei, fiindcă Noi, anume Noi nu i-am permis omeneşte să moară.

Şi precum în natură, aşa şi în politică, cea mai scîrboasă dintre meserii, nimic nu se pierde, ci totul se transformă.

Omul politic Iurie Roşca, Vă asigur, s-a transformat şi el în ceva. În altceva.
Acum acesta se numeşte : Vladimir  Filat ot Lăpuşna!”

Și dacă Roșca s-a preschimbat în Filat, atunci  candidatul lui Filat și-al lui Voronin, deci al Moskovei,  la funcția de prim-ministru e încarnarea lui Tarlev.

Cel care, fiindcă Voronin a vrut, din șofer al Teatrului  “Pușkin” a ajuns prim-ministru.

La aceeași vîrstă ca a lui GaPurici, personaj ce e mîndru că vorbește limba moldovenească, precum Tarlev, crede în poporul moldovenesc, precum Tarlev și e convins de faptul că România e numai o țară vecină cu R. Moldova.

GaPurici însă e mult mai antiromân decît Tarlev. El, chiar  în perioada de renaștere națională, a studiat cică economia în limba rusă  la Mark Tkaciuk, consilierul de-o viață al lui Voronin, tot el și fondatorul Universității Slavone din Chișinău.

Să ai 38 de ani, să fi umblat prin toată lumea și să te declari moldofob în mileniul trei e un semn de înaltă…prostie.

De fapt, antiromânismul și antieuropenismul e liantul care-i leagă pe cei de-l vor vota pe GaPurici în locul lui Tarlev drept cap de Guvern.

Numele lui era cunoscut de Filat și Voronin încă din seara de 31 decembrie, cînd la un pahar de Votcă au bătut laba ca GaPurici să reprezinte interesele Moskovei în R. Moldova din 2015 pînă cînd Kremlinul va hotărî altceva.

GaPurici e, în fond, tipajul unui șoarece  care n-are caracter(citiți: coloană vertebrală), iar de teama capcanelor întinse în jurul lui e gata să susțină orice motan  ajuns la Putere.

Vă mai amintiți cît de repede a blocat semnalul telefoniei mobile în aprilie 2009?

La ordinul lui Voronin, Papuc și Greceannaia, bineînțeles.

Vă mai amintiți că toate matrapazlîcurile organizate sub patronajul președintelui Voronin erau finanțate de Moldcell-ul condus de GaPurici?

Vă mai amintiți că el, Kirill, intra la Președinție și la  Guvern ca la părinții săi, la Logănești?

Acum GaPurici a revenit, pur și simplu, la chemarea lui Voronin acasă.

De pe urlați, cum se spune pe la Hînceștii lui GaPurici și Filat.

A revenit fiindcă Moskova ni l-a trimis cu o nouă misiune. Dar ca să fie cît mai plauzibilă revenirea acestuia pe meleagurile natale, invitația a fost trimisă de Voronin prin Filat.

Exact așa precum a fost invitat Piotr Kirilovici Lucinski în 1989 din Tadjikistan.

La ședința Frontului Popular din Moldova de la Teatrul de Vară, prin invitația trimisă lui Gorbaciov, citită de istoricul Ion Buga și votată în unanimitate de toți cei prezenți.

Și în scurt timp  “marele patriot român, fiul risipitor exilat” la Așhabad a fost trimis în RSS Moldovenească să pună capăt mișcării de eliberare națională și să repună în legalitate Partidul Comunist, pentru a-l reinstala ulterior pe generalul de miliție sovietică Voronin la cîrma Moldovei pentru 8 ani!

După care rușii, prin agenții FSB Voronin, Lucinski(al lui Kiril, cu fiu Kiril) și Filat, cu acordul Patriarhului “Preasfintei Rusii”, Kirill, să-și aburce în postul de prim-ministru noua lor operă.

Numită de Filat: Kiril… Gaburici!

TRAIANUS

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img