Gaburici și Drăguțanu “calmează” leul: De la începutul anului au fost “evaporați” 1,2 miliarde de lei din piață

a

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu și noul premier desemnat Chiril Gaburici au fost rezervați în declarații după ședința cu privire la situația de pe piața financiară. Cei doi au spus că au fost luate măsuri pe termen scurt și mediu pentru redresarea situației.

“Situația de pe piața valutară va fi discutată și la ședința Guvernului împreună cu miniștrii”, a declarat Gaburici fără să precizeze ce măsuri s-au discutat le ședință pentru redresarea situației de pe piața valutară.

Rezervat în declarații a fost și guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu care a spus doar că BNM a luat măsuri pe termen scurt și mediu. “Pe termen mediu deja la cunoașteți. BNM a majorat rata de refinanțare pentru. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute este o reacție excesivă a participanților la piață. Măsurile BNM încep deja să arate rezultate. Leul se întărește”.

Drăguțanu a menționat că BNM va crește valoarea leului pe termen scurt prin deciziile pe care le-a luat majorarea ratei de refinanțare și creșterea normei rezervelor obligatorii. “De la începutul masa monetară s-a redus cu 1,2 miliarde de lei. Leul se va întări”.

You may also like

Comments are closed.

By