21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Gaburici le-a promis marea și sarea europenilor: Vom combate hoțiile din bănci

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premierul Chiril Gaburici a avut la Bruxelles o întrevedere cu Valdis Dombrovskis, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, care deţine portofoliul Euro şi dialog social, asigurând-ul că vor fi întreprinse măsuri pentru armonizarea legislaţiei naționale în domeniul financiar-bancar.

„În special, pe termen scurt și mediu, ne-am propus să asigurăm stabilizarea sectorului bancar, sancţionarea şi combaterea fraudelor financiare şi un echilibru între consolidarea fiscală durabilă şi impulsionarea dezvoltării economice. Vor fi întreprinse măsuri pentru armonizarea legislaţiei în domeniul financiar-bancar”, a subliniat premierul moldovean.

În ultimii doi ani sistemul bancar moldovenesc a fost zguduit de numeroase scandaluri în ceea ce privește transparența acționarilor a hoțiilor de miliarde din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, dar și de faptul că mai multe bănci moldovenești au fost implicate în cea mare spălare de bani din Rusia. Este vorba de cazul Magnitsky când prin instituțiile financiare au fost transferați în off shore 20 miliarde USD.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img