13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Furnizorii de medicamente puși pe jar. Guvernul a înăsprit penalitățile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În ședința de astăzi Guvernul a înăsprit penalitățile pentru neonorarea obligațiilor contractuale privind livrarea de medicamente.

Mircea Buga, ministrul Sănătății susține că a fost modificat regulamentul de achiziție a medicamentelor. „Este vorba de relații mai profunde. Aprobarea unui contract cadru, care înăsprește condițiile pentru prestatorii de servicii și furnizorii  cu până la 50% din valoarea contractului pentru nelivrarea medicamentelor și o penalitate de 1% pentru nelivrarea la timp”.

Ministrul Sănătății a dat asigurări că problema lipsei de medicamente a fost soluționată în condițiile în care începând cu ziua de luni se fac livrări.

Îîn noiembrie anul trecut mai mulţi furnizori au încetat livrarea medicamentelor către spitalele din ţară şi au cerut majorarea preţurilor cu peste 20 la sută. Asta deoarece majoritatea medicamentelor provin din import, iar livrarea la preţul contractual, stabilit anterior, i-ar duce la faliment, din cauza deprecierii leului. În consecinţă, instituţiile medicale au rămas fără preparate, iar pacienţii sunt obligaţi să-şi cumpere medicamente chiar dacă au asigurare medicală.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img