Fostul deputat Alexandr Petcov a fost AMENDAT pentru ce-a făcut într-o sală de judecată

petkov

După ce acum două săptămîni a fost amendat contravenţional cu 1980 lei pentru ultragierea colaboratorilor organelor de ocrotire a normelor de drept şi opunerea de rezistenţă (art.353 alin.(1) şi (2) Cod contravenţional), astăzi, fostul deputat Alexandr Petcov a fost amendat pentru alte două contravenţii.

Acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime 110 unităţi convenţionale (2200 lei) pentru manifestarea lipsei de respect faţă de instanţa de judecată (art.317 Cod contravenţional) şi nesubordonarea cu rea voinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept (art.336 Cod contravenţional).

Incidentul a avut loc pe 30 decembrie 2014, în incinta Curţii de Apel Chişinău, în timpul examinării unui recurs privind aplicarea arestării preventive în privinţa unei persoane învinuite. Fiind nemulţumit de decizia instanţei de apel prin care a fost respins recursul avocatului, cetăţeanul Petcov, în mod grosolan, a tulburat ordinea în timpul şedinţei de judecată şi s-a exprimat în adresa completului de judecată cu expresii care manifestă lipsă de respect faţă de instanţă de judecată, jignesc onoarea şi demnitatea magistraţilor. În continuare, fiind de mai multe ori somat de către preşedintele şedinţei judiciare asupra necesităţii respectării disciplinei şi ordinii în şedinţa judiciară, rugat să înceteze acţiunile ilegale şi să părăsească sala, Petcov nu s-a subordonat dispoziţiilor legale ale magistraţilor aflaţi în exerciţiul funcţiei, continuîndu-şi acţiunile ilicite.

Pentru comiterea faptelor imputate, deopotrivă cu amenda, Codul contravenţional prevede şi sancţiuni alternative sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 ore.

Ordonanţa procurorului poate fi contestată în instanţa de judecată în termenul stabilit de lege.

You may also like

Comments are closed.

By