FLASH // Încă două ALERTE CU BOMBĂ la filialele Băncii de Economii. Toate sunt FALSE (UPDATE)

acces interzis

UPDATE // 12:40 Toate alertele cu bombă sunt false.

UPDATE // 11.50 Mesajele de alertă pe poșta electronică a băncilor au fost expediate de aceeași persoană. Potrivit reprezentantului IGP al sect. Râșcani, Viorel Bulimaga, băncile și-au reluat activitatea. Toți angajații au revenit la locul de muncă.

UPDATE // 11:50 Alertele cu bombă la primele trei bănci sunt false. La moment, se verifică sediul BEM de pe bd. Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana.

UPDATE // 11.20 Alertă cu bombă și la sediul filialei Băncii de Economii de pe bd. Mircea cel Bătrân. Mesajele privind alertele cu bombă vin pe poșta electronică a băncilor comerciale.

UPDATE // 11.15. Încă o alarmă cu bombă la o filiala Băncii de Economii de pe strada Columna 104.
bomba
bomba4
captură video: PublikaTV

UPDATE: La Banca Socială nu a fost găsit niciun obiect explozibil.

UPDATE: Potrivit ofiţerului de presă al direcţiei de Poliţie a Municipiul Chişinău, Adrian Jovmir, este vorba despre Banca de Economii și Banca Socială.
alerta_bomba
Alertă cu bombă la două bănci comerciale din capitală – una dintre ele este situată pe strada Columna, iar a doua pe Bănulescu-Bodoni. Serviciile de pază ale celor două instituţii financiare au fost informate printr-un sms că sediile acestora ar fi minate. Toţi angajaţii celor două bănci au fost evacuaţi, iar serviciile specializate verifică încăperile.

„Poliţia a fost alertată de angajaţii de pază a acestor bănci, care la rândul lor au primit mesaje prin sms, precum că sediile a două bănci diferite au fost minate. Urmează a fi aplicate toate procedurile de verificare. Informaţia a parvenit la orele 9:00. Au fost trimişi criminalişti şi genişti de la BombTeh. Aşteptăm concluzia lor”, a declarat ofiţerul de presă al direcţiei de Poliţie a Municipiul Chişinău, Adrian Jovmir pentru Publika TV.

Locotenent-colonelul de poliţie în rezervă, Ghenadie Caraman, a declarat pentru aceeași sursă că există mai multe versiuni privind alerta cu bombă.

„Aceste cazuri trebuie examinate în mai multe versiuni. Prima ar fi alarma falsă, cea mai reală versiune. Ar putea fi şi o reacţie de răzbunare a oamenilor. În caz că vor fi găsite oarecare substanţe explozibile, trebuie examinată versiunea cu referire la participarea unor infractori, care au interese criminale faţă de aceste bănci. În caz de alertă falsă, glumeţii or teroriştii riscă amendă destul de mare şi ani buni de închisoare”, a conchis Caraman.

Vom reveni cu detalii. Știre în curs de actualizare

You may also like

Comments are closed.

By