Filat este responsabil direct de eliberarea lui Micu. Şi-a plătit poliţa!?

Filat citeste
Să vă explic cum stă treaba cu MICU şi de ce anume Filat se face responsabil direct de eliberarea acestuia.

În 2001, Voronin l-a închis, pentru că aşa era firesc să facă. Cei mai tinerei dintre noi nu au de unde să ţină minte că numai la auzul numelui lui Micu, lumea începea să tremure. Omoruri la comandă, şantaj, jafuri armate – toate erau legate de numele lui şi a altor câţiva aşa-zişi hoţi în lege.

Atunci a existat voinţă. Voinţă de a curăţa Republica Moldova de criminali. Poliţiştii cu care am discutat mi-au spus acelaşi lucru: Probele pentru care a fost închis Micu erau foarte slabe, dar dacă a existat voinţă s-a putut să fie încătuşat. S-a mers la principiu. Or, miile de oameni care au avut de suferit de pe urma grupării criminale conduse de autoritarul şi sângerosul hoţ în lege, nu aveau nevoie de probe! Ei aveau nevoie de acţiuni concrete din partea STATULUI!

Aceste acţiuni l-au şi făcut pe Voronin să fie cel mai iubit dintre preşedinţii pe care i-a avut Republica Moldova.

După un deceniu, odată cu venirea pseudo liberal-democraților la putere, mă refer exact la sistemul penitenciar (din subordinea Ministerului Justiției) și la MAI, hoților în lege, au început să le crească din nou aripi. MICU, cel mai sângeros dintre ei, a simțit gustul libertății, or, sistemul, condus de diletanți de genul Ministrului-Rucsac-Manager și de Cel al Justiției Spirtului și Notarilor a început să dea fisuri.

În loc să-și pună angajații să-i organizeze tot felul de scheme, periculosului hoț în lege, aceștia l-au izolat și l-au lăsat să-i expire atât termenul de detenție, cât și termenul de prescripție al dosarelor pentru omoruri (Dacă nu știați, termenul de prescripție pe dosarele cu omoruri a expirat azi). Dosarele intentate pentru omoruri au fost lăsate special să ruginească și să se descompună. Nu a existat Voință politică pentru a-l ține pe temutul hoț în lege la răcoare pe viață. Mai mult ca atât, presupun că, din contra a existat ordin să fie lăsat în pace.

Mai țineți minte campania din 2009 și filmulețul în care Butmalai (Dumnezeu să-l ierte) discuta cu interlopii şi le cerea să susțină PLDM-ul în campanie? Iată și polița plătită – Eliberarea lui MICU.

Orice anchetator cu experiență vă va spune că dacă autoritățile chiar vroiau să-l înfunde pe viață în pușcărie, o puteau face. În loc să-l lase să comunice cu lumea criminală mai departe, din pușcărie, ca să-i poată întinde curse, bravii ostași a lui Filat l-au izolat, ca nimeni să nu poată aduna probe pe cazurile de omor – dosare care erau ultima speranță că Micu va rămâne acolo unde îi este locul. Aceste dosare au dispărut începând cu ziua de astăzi.

De astăzi MICU este liber. Liber să împuște, să taie, să se regrupeze și să-și adune BRIGADA.

BRIGADA nu-i partid. Ea nu dispare pur și simplu. Acolo funcționează alte legi.

Legi pe care le-a repus în funcțiune FILAT împreună cu neghiobii de Recean, Efrim și restul managerilor din subordine.

Întrebarea care rămâne deschisă este: De ce are nevoie acum Filat de Micu? Ce vor să facă împreună din Republica Moldova?

Gabriel Călin
Redactor Şef, Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By