FILAT: domnul Leancă, să nu ia decizii pripite.

FILAT DISCURS PARLAMENT
Vlad Filat, preşedinte PLDM:

Noi în dimineaţa zilei de astăzi am avut consultări cu domnul preşedinte Timofti. În cadrul acestor consultări am comunicat despre decizia de al înainta pe Chiril Gaburici. Am avut o discuţie bună, firească. Rămane ca domnul președinte să ia decizia finală.

Dacă va fi desemnat Gaburici, sperăm că va întruni numărul necesar de voturi.

Eu nu o sa comentez ce spune Iurie Leancă, dar vreau să vă spun că am discutat suficient la partid, am luat o decizie conștienta, unanimă la partid, în vederea desemnării lui Gaburici.

Nu ne așteptam ca doar PCRM să voteze, credem că toți deputații trebuie să demonstreze responsabilitate.

Nu vreau sa fac presupuneri (n.r – despre declaraţiile lui Leancă care spunea că o apropiere cu PCRM-ul ar răci relaţiile cu UE). Ceea ce pot să vă spun este că înainte de a se întâmpla anumite lucruri, este incorect sa le anticipeze. Vor fi consultări cu toate partidele.

În ceea ce ţine de PL  – au avut sansa sa voteze guvernul. Ei au primit garanţii inclusiv externe că după votarea guvernului vom ajunge la formarea unei majorităţi parlamentare. Propunerea este valabilă şi acum. Important e să voteze. Am încercat pe parcursul a 2 luni şi jumătate să facem această alianţă, nu a fost posibil.

În ceea ce ţine de domnul Leancă, (n.r. – care a declarat că dacă PLDM şi PCRM vor face front comun, el ar putea părăsi formaţiunea) are pregătirea şi experienţa necesară ca să nu ia decizii pripite. Noi nu vom guverna cu PCRM ci cu PD.

 

You may also like

Comments are closed.

By