Electrica din România se uită la profiturile mai mari din energie ale companiilor din Republica Moldova

a

Electrica SA, unul din cei mai importanți jucători ai sectorului distribuţiei, furnizării energiei electrice este interesată să intre pe piaţa de distribuţie a energiei din Republica Moldova, printr-o achiziţie, întrucât rata de rentabilitate este ridicată, dar o astfel de decizie depinde de orientarea pro-europeană a autorităţilor de la Chişinău, a declarat directorul companiei de stat, Ioan Roşca.

„Republica Moldova este o zonă atractivă pentru toate companiile româneşti, sigur, condiţionat şi de traseul ei politic şi economic care sperăm să fie pro-european”, a afirmat Roşca la ZF Power Summit, citat de mediafax.ro.

El a adăugat că Electrica SA ia în calcul participarea la privatizarea a trei companii de distribuţie a energiei din Republica Moldova.

Piaţa de distribuţie a energiei din Republica Moldova este atractivă pentru Electrica SA pentru că oferă o rată de rentabilitate mai mare ca în România.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a redus în luna noiembrie rata reglementată a rentabilităţii pentru distribuitorii de electricitate de la 8,52% la 7,45%, decizie atacată în instanţă de către Electrica SA şi filialele companie

În toamna anului 2013, atoritățile de la Chișinău au inclus în lista de privatizare două întreprinderi de distribuție a anergiei electrice RED Nord şi RED Nord-Vest, dar ulterior lista a fost retrasă.

You may also like

Comments are closed.

By