Dominique Strauss-Kahn, compare în instanţă în dosarul de proxenetism

a

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Dominique Strauss-Kahn va compărea marţi în faţa tribunalului corecţional din Lille, în cadrul procesului “Carlton”, în care este acuzat de “proxenetism în formă agravată”, informează Le Monde în ediţia electronic, citată de medifax.ro.

Dominique Strauss-Kahn, acuzat că a fost principalul beneficiar al unor “petreceri libertine” care s-au desfăşurat la Lille, Washington sau Paris, susţine încă de la începutul acestui caz că nu ştia că partenerele sale sexuale sunt prostituate.

Potrivit judecătorilor, el era “pivotul central” şi “beneficiarul, uneori exclusiv, al întâlnirilor sexuale”, motiv pentru care a fost inculpat la 26 martie 2012 pentru “proxenetism în formă agravată comis în bandă organizată”, deşi termenul “bandă organizată” a fost înlăturat ulterior. El riscă 10 ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

Acuzarea afirmă că Strauss-Kahn nu a plătit probabil niciodată o prostituată în cursul acestor petreceri, dar le reproşează prietenilor săi – un poliţist, Jean-Christophe Lagarde, doi antreprenori, Fabrice Paszkowski şi David Roquet, şi o specialistă în organizarea de evenimente, Virginie Dufour – că au adus prostituate la aceste întâlniri pentru a-i produce plăcere “regelui petrecerilor”.

Fostul director al FMI se apără în faţa acestor “insinuări răuvoitoare”, care l-au determinat să ceară el însuşi să fie audiat în octombrie 2011, când au început să circule zvonuri privind rolul său într-o reţea de recrutare de prostituate pentru petreceri, deşi abia se încheiase scandalul Sofitel, în care a fost acuzat de agresarea sexuală a unei cameriste de la hotelul Sofitel din New York.

Avocaţii săi au afirmat că trimiterea sa în faţa tribunalului corecţional are “motivaţii politice, ideologice, morale”, în timp ce practicile sale sexuale apar în mărturiile unor reclamante care au evocat natura relaţiilor sexuale întreţinute cu DSK. Aceste practici ar putea fundamenta convingerea acuzării că era imposibil ca Strauss-Kahn să nu ştie că aceste relaţii erau plătite.

You may also like

Comments are closed.

By