DEZVĂLUIRI // LEANCĂ : PLDM a organizat situaţia de criză politică şi a exclus PL-ul de la guvernare!

pldm1

Discursul lui Iurie Leancă în care a anunţat plecarea din PLDM şi pornirea unui nou proiect politic a conţinut mai multe dezvăluiri pe care presa verde de partid încearcă să le omită din ştiri, considerându-le „neimportante”.

Astfel, una dintre declaraţiile tari ale lui Leancă constă în faptul că anume PLDM a fost partidul care a obstrucţionat formarea unei coaliţii de guvernare din care să facă parte şi Partidul Liberal. Potrivit lui Leancă, în cadrul unor discuţii interne la Partid se insista pe ideea (n.r. – „conducerea” partidului insista)că PL-ul nu trebuie să participe la Guvernare.

Astfel, reiese că PLDM nu a fost nicidecum victima unor negocieri grele care a fost nevoită să se alieze cu PCRM, ci mai degrabă şi-a dorit din start acest lucru.

„Realizarea unei alianţe a partidelor proeuropene a depins, înainte de toate, de PLDM. Eram partidul democratic cu cele mai multe mandate, iar dacă noi am fi insistat pe continuarea negocierilor cu liberalii, astăzi cred că am fi avut această majoritate pro-europeană funcţională. Am avut discuţii interne pe aceasta temă, însă ni se spunea mereu că PD va declanşa alegeri anticipate, dacă mergem cu liberalii. Evident că nici PD, nici PL şi nici PLDM nu puteau şi nu aveau interesul să ajungem la anticipate – acesta a fost doar un argument al regizorilor teatrului politic la care am asistat timp de peste două luni, o sperietoare pentru a se justifica în faţa cetăţenilor.”

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By