7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

DESCINDERE cu mascați într-o casă din Ungheni. Preparau amfetamină

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un laborator de preparare şi desfacere a amfetaminei, condus de 6 persoane, a fost depistat de angajații Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu angajații Procuraturii Generale. Suspecţii au fost reținuți chiar în locuința care era dotată cu materiale necesare pentru a-şi dezvolta afacerea ilegală.

Potrivit poliției, gruparea activează de mai bine de un an. După 5 luni de filare, ofiţerii Direcției antidrog, BPDS „Fulger”, angajații INP și Procuratura Generală au organizat, în noaptea de 24 spre 25 februarie, o descindere într-o casă din satul Negurenii Vechi, raionul Ungheni, deoarece exista informaţia că acolo se prepară amfetamină.

În casă, poliţiştii au depistat un laborator clandestin de prelucrare şi comercializare a drogurilor.
amfetamina
amfetamina5
Capul grupului s-a dovedit a fi chiar proprietarul locuinţei, de 26 de ani. Acesta, cu studii în domeniul chimiei a procurat precursori din regiunea transnistreană și din farmaciile din ţară. În condiţii casnice, împreună cu membrii grupului, cu vîrste cuprinse între 21 și 30 de ani, originari din Chișinău, Ungheni, Comrat și Orhei, fabricau amfetamină, pe care o comercializau la preţ de 500 lei pentru un gram, atît în municipiul Chişinău, cît și pe teritoriul țării. De regulă, drogurile erau comercializate în cluburile de noapte.

Ca rezultat a percheziţiei locuinței, polițiștii au depistat circa 2 kilograme de amfetamină, instalații speciale, aparate și instrumente pentru prepararea drogurilor. Suma totală a cantităţii de amfetamină depistată, valorează pe piaţa neagră, circa 1 000 000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 Codul Penal al RM „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img