12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Depozite clandestine, depistate de polițiști

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Timp de două luni, angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţie în comun cu Procuratura Generală au documentat activitatea unui grup de persoane, specializat în contrafacerea și îmbutelierea produselor alcoolice. Marfa era comercializată pe teritoriul pieţelor din municipiul Chişinău şi peste hotarele ţării. Activitatea era condusă de un locuitor al capitalei, în vîrstă de 40 de ani.

Astfel, la 20 februarie, curent, ofiţerii de investigații au desfășurat percheziţii la 5 adrese stabilite în cadrul documentării, fiind depistate două depozite clandestine. În interiorul depozitelor, forțele de ordine au găsit accesorii pentru îmbuteliere, sticle cu lichid transparent fără mărci de acciz cu miros specific de alcool, cisterne din masă plastică cu robinete şi furtun, cutii tetrapac fără timbru de acciz, sticle cu lichid de culoare brună fără etichete cu miros specific.

Mai mult, în aproprierea depozitului, polițiștii au stabilit unitatea de transport de pe ruta Chişinău –Ucraina care era reutilată, cu locuri special amenajate în scopul transportării produselor alcoolice peste frontieră.

Proprietarul depozitului nu a putut să prezinte acte ce i-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate. Conform primelor estimări, marfa din depozit se ridică la suma de 500 mii de lei.

Depozitele, au fost sigilate de forțele de ordine, iar în privinţa calităţii băuturilor alcoolice urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize.

În prezent, ofiţerii de investigații documentează grupul de persoane care a avut tangenţă la contrafacerea şi transportarea spre comercializare a produselor alcoolice atât pe teritoriul ţării, cât şi peste hotarele ei, precum şi provenienţa materiei prime de îmbuteliere a lor.

În acest context, Poliţia recomandă consumatorilor să procure băuturi alcoolice doar din magazinele autorizate conform legislaţiei în vigoare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img