Declarațiile Prim-ministrului Chiril Gaburici în debutul ședinței Cabinetului de miniștri, 25 februarie 2015

gaburici

„Bună ziua,
Vreau să încep ședința cu o informație de pe piața din Republica Moldova. Este vorba despre fluctuațiile de prețuri care se întâmplă acum. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni – o avalanșă de creștere a prețurilor și, îndeosebi, mă refer la produsele electrocasnice, avem creșteri de prețuri foarte mari acolo, și vreau să vă spun că una dintre sarcinile Guvernului este de a controla formarea prețurilor și de a asigura protecția socială a consumatorului.

Astfel, noi trebuie să reacționăm prompt la acest capitol și, în mod special, vreau să mă adresez Ministerului Economiei, pentru că Agenția Protecția Consumatorului este în subordinea Ministerului Economiei, dar și Ministerului Finanțelor cu organele fiscale, care pot să reacționeze sub formă de controale și Consiliul Concurenței, care supraveghează piața, ar trebui să protejeze piața de abuzurile din partea celor care dețin monopol.

Mă adresez să intervenim cu mecanisme și pârghii legale, care ar permite un control asupra formării prețurilor, cel puțin pentru noi să fie o claritate, să înțelegem cum se întâmplă, cum se formează prețurile.

Vreau să mă adresez Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor și Centrului Național Anticorupție, Consiliului Concurenței să intervină cu aceste mecanisme pentru a clarifica aceste creșteri de prețuri și sper să le putem restabili la normal.”
Serviciul de Presă al Guvernului

You may also like

Comments are closed.

By