Declarația StarNet privind Atacul Cibernetic asupra Sistemului Informațional

StarNet_LOGO_slogan

StarNet aduce la cunoștința clienților săi că în data de 26 februarie, în jurul orelor 20:00 au fost publicate pe unele site-uri rusesti informații confidențiale și sensibile despre business-ul StarNet. Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie, potrivit unui comunicat.

”Din informațiile preliminare, atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât atacatorii au avut acces la datele sensibile ale companiei: nume și prenume clienți, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Toate datele clienților au fost și sunt ținute cu control strict de acces și protejate în sistemul informațional StarNet, dar felul în care a fost făcut atacul a condus la posibilitatea accesării acestora și în format decriptat.

StarNet a întreprins imediat măsuri de protejare suplimentare și a intervenit cu schimbarea parolelor de acces la toate sistemele IT din companie. De asemenea, compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac.

Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident.

În acest moment, pentru siguranța deplină ne adresăm către clienții noștri să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail. De asemenea dorim să asigurăm clienții noștri că situația este sub control și se iau toate măsurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor”, se menționează în comunicatul companiei.

You may also like

Comments are closed.

By