CONSULTĂRI // Ce i-au cerut comuniștii președintelui Timofti

ivanov

Președintele țării, Nicolae Timofti a reluat, începând de astăzi, consultările cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru. Reprezentanții Partidului Comuniștilor au fost invitați primii la discuții, la Reședința de Stat.

”I-am mulțumit domnului președinte pentru această invitație. Era de așteptat, deoarece timp este foarte, foarte puțin. Domnul președinte a menționat că fracțiunea noastră a venit să deblocheze activitatea Legislativului și lucrul acesta îl salută toată lumea. Noi am venit cu poziții foarte clare reieșind din situația în care se află țara. Am propus domnului Timofti să convoace toate fracțiunile parlamentare, deoarece este pentru prima dată când patru din aceste fracțiuni avem număr egal de voturi și mai este o fracțiune, pentru a identifica o candidatură care să facă față lucrurilor. Am solicitat ca acest lucru să aibă loc foarte rapid, chiar acum sâmbătă, duminică, pe parcursul săptămânii viitoare deja să fie candidatura identificată, să aibă loc aceste consultări largi, să venim în Parlament pentru votul de încredere. Am accentuat ca prim-ministrul să aibă o echipă pregătită care să se supună prim-ministrului, nu liderilor politici. Doar așa putem scoate țara din criză. Persoana trebuie să fie responsabilă, competentă, cu experiență, poate din sfera afacerilor”, a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov după întrevederea cu șeful statului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu, mâine șeful statului va avea consultări cu PSRM, PD, PL și PLDM.

”Mâine începând cu ora 10.30 vor continua consultările mai întâi cu PSRM, deja este confirmat, după care cu partidele PL, PLDM, PD. Este posibil ca în primele zile ale săptămânii viitoare să fie clară o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru. Președintele și-ar fi dorit ca un guvern să fie instalat cât mai devreme, dar acestea sunt condițiile, aceasta este situația pe care domnul președinte o ia ca atare. Nu putem specula despre o candidatură anume, după consultări va fi clar. PCRM a rămas la pozițiile de acum două săptămâni. Ei au o listă de candidați pentru care nu-i vor vota”, a spus Vlad Țurcanu.

Amintim că în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, candidatul Iurie Leancă, desemnat anterior de șeful statului, nu a primit votul de încredere al Legislativului.

You may also like

Comments are closed.

By