Conpet din România caută avocați pentru extinderea în străinătate. Compania se uită la achiziția terminalului petrolier de la Giurgiulești

a

Transportatorul de petrol Conpet Ploieşti din România vrea să cumpere servicii de consultanţă juridică în vederea extinderii în afara ţării. ZF a anunţat, luni, că firma este interesată să cumpere un terminal petrolier în Republica Moldova.

Compania doreşte să angajeze o casă de avocatură „cu expertiză în domeniul dreptului internaţional privat” care să acorde managementului consultanţă juridică „în vederea extinderii activităţii pe plan extern”, se arată în convocatorul pentru adunarea generală a acţionarilor programată pentru 24 martie 2015 şi transmis Bursei și citat de Ziarul Financiar.

Conpet cere aprobarea acţionarilor şi pentru a mandata Consiliul de Administraţie să negocieze contractul de consultanţă juridică, cu o anumită limită maximă a onorariului avocaţilor.

Convocatorul AGA nu precizează despre ce proiecte de extindere este vorba.

ZF a scris însă luni că transportatorul este în discuţii pentru a cumpăra terminalul de produse petroliere din Portul Liber Giurgiuleşti de pe Dunăre. Cu o capacitate anuală de transbordare de 1 mil. tone, terminalul ar permite Conpet să se implice în importul de benzină şi motorină către Moldova şi Ucraina, aflat pe o tendinţă ascendentă.

Serviciul de presă al companiei Danube Logistics, administratorul Portului Giurgiulești a infirmat că intenționează să vândă terminalul petrolier al portului, menționândn cu negociază cu nimeni acest lucru.

Volumul de produse petroliere importat prin terminal în 2013 a fost de 139.500 tone, în creştere cu 60% faţă de anul anterior, iar în primul semestru din 2014, cantitatea importată a crescut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă, la 66.400 tone, arată rapoartele Ministerului Economiei din Republica Moldova. Terminalul este deţinut de o companie moldovenească, Danube Logistics.

You may also like

Comments are closed.

By