Comuniștii nu au votat guvernul Leancă: miniștrii de pe lista nominală ”n-o să facă treabă”

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a declarat că fracțiunea PCRM nu a votat pentru guvernul Leancă pe motiv că nu este de acord cu lista nominală, propusă, astăzi, de premierul desemnat, Iurie Leancă.

”N-o să facă treabă, nu sunt cu acele capacități și experiență cu care trebuie decise problemele în RM. N-am văzut persoane în această listă care vor face față acestor cerințe. Nu susținem prin votul de astăzi Guvernul”, menționând că i-a cerut lista respectivă lui Iurie Leancă în timpul întrevederii de ieri care a avut loc la sediul PCRM, dar a primit-o abia astăzi, înaintea ședinței Parlamentului.

”Ieri la întrevederea cu domnul Iurie Leancă am cerut lista. A spus că nu este finalizată. Îl întreb: Doamna Maia Sandu o să fie ministru? A spus: ”Da”. Ieri l-am preîntîmpinat că o să fie probleme”, a adăugat Voronin.

De asemenea, Voronin a menționat că deși sunt multe neajunsuri în Programul de guvernare propus de Iurie Leancă, documentul ar putea fi îmbunătățit. Președintele PCRM a mai spus că partidul său este gata pentru consultări cu liderii PD și PLDM în vederea desemnării unui nou prim-ministru și elaborării programului de guvernare.

You may also like

Comments are closed.

By