Comisia parlamentară caută cu lupa miliardul furat de la băncile lui Shor. Mâine va decide pe cine va lua la puricat

a

Comisia parlamentară, instituită pentru anchetarea situaţiei de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank urmează să decidă mâine pe cine va chema la audieri.

Cei care vor fi audiați vor trebui să ofere explicații în fața parlamentarilor vizavi de situația de la cele trei și cauzele care au dus la deteriorarea situației financiare ale celor trei bănci.

Săptămâna trecută Parlamentul a votat comisia de anchetă care va va examina situaţia de la Banca de Economii, Banca Socială şi a Unibank. Comisia urmează să investigheze situația de la cele trei bănci  în 15 zile calendaristice după care va prezenta concluziile în fața deputaților.

Din comisie fac parte 9 deputaţi. Este vorba de Oleg Reidman şi Anatolie Zagorodnîi, Ştefan Creangă şi George Mocanu – PLDM, Marcel Răducan şi Sergiu Sîrbu – PD, Igor Dodon şi Vladimir Golovatiuc – PSRM și Iurie Chirinciuc de la PL. Secretarul comisie este George Mocanu, președintele comisei este Marcel Răducan, vicepreședinte Oleg Reidman.

Banca de Economii, Banca Socială și Unibank sunt suspectate de tranzacții dubioase, acordarea creditelor neperformante, ceea ce a cauzat pierderi financiare pentru cele trei instituții financiare. În rezultat, la sfârșitul lunii decembrie anul trecut Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială, creditându-le până în prezent cu peste 4 miliarde de lei.

You may also like

Comments are closed.

By