Chişinău-Bruxelles cu escală la Viena. Europeanul Gaburici, mai secretos decât Stalin

Gaburici

Ieri, 25 februarie 2015, serviciul de presă al Guvernului a difuzat următorul comunicat de presă:

Prim-ministrul Chiril Gaburici îşi începe vizita oficială la Bruxelles, unde va avea întrevederi separate cu reprezentanți de rang înalt ai Uniunii Europene. Este vorba despre Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, șeful Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE – Moldova, Andi Cristea, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi alți oficiali.
 (…)

Redacția Moldova24 a decis să trimită un reporter la Bruxelles, care să documenteze vizita. Din contul nostru, desigur. Am contactat resposabilii de la serviciul de presă al Guvernului ca să aflăm detali despre vizită şi programul acesteia. Aceştia, însă, ne-au trimis la plimbare: „Toate informaţiile pe care vi le-am putut oferi sunt în comunicatul de presă.”

Practic, din acest răspuns, trebuia să înţelegem că nu avem ce căuta la Bruxelles, pentru că mai marii acestui stat, printre care şi Eduard Bănăruc, cunoscutul funcţionar care ţine iEpurii de la nunta surorii în safeul de la Guvern şi procură microbuze pe care nu le plăteşte, nu vrea ca presa să-l vadă în acţiune pe prim-ministrul poreclit de internauţi Aburici.

Am aflat într-un final, din alte surse că Premierul, împreună cu noua sa veche parteneră de guvernare, a zburat la Bruxelles prin Viena, cu un avion de rută. Bucuria celor care au avut onoarea să zboare cu acest avion, a constat în reţinerea navei cu o oră.

Dacă ai noştri sunt atât de secretoşi, Europenii au o altă atitudine şi ne-au oferit lista întâlnirilor pe care trebuie să le aibă Gaburici la Bruxelles. Astăzi vor fi 9, iar mâine 2. Reporterul nostru care se află la Bruxelles va încerca să documenteze totuşi istorica vizită a premierului Liberalo-Democrato-Comunist.

Întrebarea rămâne însă deschisă: De ce un premier care ne duce în Europa, e atât de secretos?

Poate îi este ruşine de faptul că încă nu este destul de pregătit ca să apară în public, sau totuşi e altceva la mijloc?

You may also like

Comments are closed.

By