Chirtoacă propune să fie restaurată capela din cimitirul evreiesc din Chişinău // FOTO

capela

Primăria municipiului Chişinău propune restaurarea capelei din Cimitirul Evreiesc din sectorul Buiucani, distrusă ca urmare a bombardamentelor din perioada celui de-al doilea Război Mondial. Iniţiativa municipalităţii vine în contextul comemorării victimelor Holocaustului şi aniversării a 70 ani de la eliberarea lagărului de concentrare din Auschwitz, Polonia.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în fiecare cimitir există câte o capelă şi, ar fi firesc, să există o iniţiativă de reconstrucţie şi aducere în stadiu de funcţionare a acestui obiectiv din Cimitirul Evreiesc. „Avem exemple când au fost restaurate capele din alte cimitire şi dacă Comunitatea evreiască este de acord cu această propunere, ar putea fi treptat reconstruită”, a menţionat edilul capitalei.

De asemenea, administraţia capitalei consideră că pentru reabilitarea acestui obiectiv ar fi necesar implicarea atât a administraţiei publice centrale şi locale, atragerea fondurilor internaţionale, inclusiv prin participarea Comunităţii evreieşti.

Menţionăm că Cimitirul Evreiesc funcţionează din anul 1887 şi este inclus in lista de monumente de istorie şi artă de categorie naţională.
capela
capela2
capela3
capela4
capela5

You may also like

Comments are closed.

By