Chirtoacă a dat indicații subdiviziunilor Primăriei să-și „măture” conturile de la băncile lui Shor

a

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a dat indicații tuturor subdiviziunilor Primăriei să-și închidă conturile de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank ca urmare riscului ridicat după hoțiile de miliarde de la cele trei instituții financiare.

“Dacă în decembrie anul trecut era cu titlu de recomandare, acum este cu titlu de indicație ca toate subdiviziunile Primăriei să-și treacă conturile la instituții financiare fără risc”, a spus edilul capitalei.

Chirtoacă a citit la ședința Serviciilor Primăriei o scrisoare de la BEI în care instituția financiară internațională anunță că își suspendă finanțarea pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare.

“Să primești o asemenea scrisoare de la BEI este rușinos și inadmisibil pentru Republica Moldova. Nu am crezut că voi primi asemenea scrisori, iar pentru a nu mai fi în asemenea situații am recomandat tuturor subdiviziunilor primăriei să-și retragă conturile de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank și să treacă la bănci fără risc și respectiv să putem continua în termeni previzibili”, a precizat Chirtoacă.

Situația la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank este destul de gravă, iar săptămâna trecută, guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu a dezvăluit care este totuși cifra creditului pe care BNM a acordat-o celor trei bănci. Este vorba de 4 miliarde de lei, dar suma totală va fi disponibilă după ce va fi efectuată ancheta.

Banca de Economii, Banca Socială și Unibank sunt controlate de milionarul Ilan Shor, iar săptămâna trecută CNA la audiat în cazul furtului de miliarde de la BEM.

You may also like

Comments are closed.

By