De cine va fi susţinut CHIRIL GABURICI ? Totalurile consultărilor de azi

gaburici
Chiril Gaburici,

candidat la funcţia de prim-ministru din partea PLDM:

Apreciez discuţiile pe care le-am purtat cu Timofti, urmează să vina cu decizia în acest sens.

A fost o propunere venita din partea lui Vlad Filat. E o responsabilitate mare, dar sunt gata să mi-o asum. În următoarele zile voi discuta cu partidele, vreau să duc discuţii şi cu patronatele şi sindicatele.

Sper să fie sustinut planul şi echipa de guvernare.

Mai multe detalii voi putea sa dau după ce voi avea discuţiile cu partidele. Am anumite idei şi propuneri şi voi veni cu acestea.

Ştiu că nu este usor ştiind situaţia de azi din Moldova, îmi dau seama în ce perioadă sunt inaintat inaintat pentru această poziţie, dar mi-o asum.

Domnul Leancă îmi este prieten, îi respect poziţia şi vreau, în zilele următoare sa discut cu el.

Declaraţiile au fost făcute cu puţin timp în urmă, după discuţia purtată de candidatul PLDM la funcţia de premier cu Preşedintele Republicii Moldova – Nicolae Timofti.
Anterior, serviciul de presă al preşedinţiei a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că un decret de desemnarea a unui candidat va fi semnat în zilele următoare, fără a fi specificat numele candidatului.

Totodată, PL şi PSRM au declarat că nu vor susţine candidatura lui Gaburici, iar PCRM a lăsat loc de interpretări, declarând că ar putea susţine un candidat venit din mediul de afaceri.

La rândul său, nici Iurie Leancă, fostul candidat la această funcţie nu va susţine candidatura lui Chiril Gaburici. Potrivit acestuia un guvern minoritar nu are nicio şansă.

Deocamdată doar PD şi PLDM au declarat clar că vor vota pentru această candidatură, dacă ea va fi înaintată de preşedintele Timofti.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By