Chiar şi după „exilare”, Usatîi rămâne în preferinţele electoratului

usatii

Chiar dacă a fost nevoit să părăsească Republica Moldova după ce autorităţile i-au fabricat cel puţin 5 dosare penale, au închis activiştii PATRIA şi i-au scos partidul din cursa electorală, invocând probe aberante, Renato Usatîi nu şi-a pierdut simpatizanţii. Din contra acesta are toate şansele să revină în forţă în politica moldovenească.

Datele unui sondaj realizat de CBS-Axa, prezentat astăzi, 17 februarie, arată că Renato Usatîi intră în lista celor trei favoriţi din cursa electorală pentru ocupare a fotoliului de primar de Chișinău. Or, daсă duminica viitoare ar avea loc alegerile, pentru Dorin Chirtoacă ar vota 30% din alegători, pentru Igor Dodon – 11%, iar pentru Renato Usatîi – 9%. Restul candidaţilor se află la mare distanţă în spatele celor 3.

La Bălţi situaţia este însă mult mai bună pentru Usatîi. Acesta se situează pe primul loc în preferinţele electoratului şi ar obţine cu uşurinţă funcţia de primar, pentru că ar accede în turul 2 cu 35 la sută, tur în care ar devansa orice contracandidat existent. Pentru consiliul municipal Bălţi 23 la sută din sufragii ar reveni Partitul condus de Usatîi.

Chiar dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, formaţiunea condusă de Usatîi ar intra în Parlament şi ar acumula 7 la sută.

PARUS

 

PSRM -14

PCRM 13,7%

PLDM 12,8%.

PL 10,4%

PD 8%.

PPRU 7%,

De menţionat că sondajul a fost realizat în perioada precedentă congresului de constituire a Partidului Nostru, ceea ce înseamnă că în acel moment respondenţii nu aveau încă certitudinea reîntoarcerii lui Usatîi în Republica Moldova. După ultimele evoluţii de pe scena politică situaţia lui Usatîi ar putea însă fi una şi mai bună decât cea prezentată în sondajul CBS-AXA.

You may also like

Comments are closed.

By