Candu a avut consultări cu experții Comisiei de la Veneția privind reforma Procuraturii

candu

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Delegația Comisiei Europene pentru democraţie prin drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), care se află într-o vizită de documentare în țara noastră în contextul examinării proiectului de lege cu privire la Procuratură.
candu experti
În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte ce țin de etapele parcurse pentru elaborarea proiectului, inclusiv opiniile părților privind Concepția de reformă a Procuraturii. În context, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la practicile altor state europene referitoare la funcționarea Procuraturii.

experti
Speakerul Andrian Candu a menționat că grupul de lucru privind reforma Procuraturii format pe platforma parlamentară și-a îndeplinit cu seriozitate misiunea și a lucrat mult pentru a identifica soluțiile menite să contribuie la edificarea unui sector al justiţiei eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil faţă de societate, care să corespundă celor mai bune standarde internaționale și să asigure supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului.

ANDRIAN CANDU: Este o lege necesară care implică consecvență și consistență, iar expertiza Comisiei de la Veneția și suportul Comisiei Europene ne vor ajuta să schimbăm lucrurile, să venim cu un suflu nou și să asigurăm modernizarea justiției în favoarea cetățenilor Republicii Moldova.

La rândul lor, membrii Delegației Comisiei de la Veneția au făcut o scurtă prezentare a obiectivelor misiunii de documentare și au menționat că opinia Comisiei asupra proiectului de lege cu privire la Procuratură urmează a fi prezentată în luna martie curent.

You may also like

Comments are closed.

By