Canada impune noi sancţiuni Rusiei: sunt vizați Kiseleov, Kobzon, ”Rosneft” și preferatul biker al lui Putin

sanctiuni

Canada impune noi sancţiuni Rusiei, în special contra companiei petroliere Rosneft, și a unor demnitari politici și militari proruși ucraineni. Noile sancțiuni vizează, de asemenea, batalioane ale rebelilor proruși sau entități politice ale republicilor separatiste Donețk și Lugansk, și mișcarea ”Novorossia”.

În total, pe lista de sancțiuni au fost incluse 17 companii din Rusia și Ucraina, care sunt implicate în conflictul din Donbass, 11 ruși și 26 de ucraineni proruși cărora li s-a interzis accesul în Canada.

Printre cei vizați se numără vice-ministrul rus al Aparării, Anatoli Antonov, directorul general ”Rosteh”, Serghei Cemezov, adjunctul șefului marelui stat major al forțelor armate ruse, Andrei Kartapolov, deputatul Dumei de Stat, Valeri Kulikov, liderul clubului de bikeri ”Lupii de noapte”, Alexandr Zaldostanov, deputatul comunist Valeri Rașkin, interpretul Iosif Kobzon și jurnalistul rus Dmitri Kiseleov.

Măsurile sunt puse în aplicare ca reacție la o serie de acte de agresiune din ce în ce mai grave comise de militanți susținuți de Rusia. Mai mult, Canada este hotărâtă să impună alte sancțiuni dacă acordul de la Minsk va fi încălcat.

Acum două zile și UE a introdus noi sancțiuni împotriva Federației Ruse.

You may also like

Comments are closed.

By