Boris Nemțov, principalul opozant rus OMORÂT LA COMANDĂ în apropiere de zidurile Kremlinului

image

Noaptea târziu, în jurul orei 23:00, în apropiere de Kremlin, (Москорецкий Мост) a fost omorât principalul opozant din Rusia  Boris Nemțov.

Omorul a avut loc cu o zi înainte de Marșul care urma să fie organizat de opoziția antiputinistă la data de 1 martie, fapt care a genarat tot felul de speculații între persoanele publice din Federația Rusă, dar și pe rețelile de socializare.

Majoritatea celor care au comentat omorul lui Nemțov, ucis cu mai multe împușcături în spate (poliția din Federația Rusă susține că ar putea fi vorba de 6 focuri de armă dintre care 4 și-au atins ținta, trase dintr-un automobil de culoare albă), susțin că este vorba de o provocare menită să destabilizeze situația din țară și să ațâțe spiritele înaintea marșului de protest.

Cert este însa un singur lucru, scrie presa din Federația Rusă, că omorul lui Nemțov este unul executat la comandă. De aceeași părere este și președintele Federației Ruse, care a luat sub propriul control investigarea odioasei crime.

Pe de altă parte, scrie Mediafax, moatea lui Nemţov, în vârstă de 55 de ani, fost vicepremier, a generat furie în rândul opoziţiei, care a criticat Kremlinul pentru crearea unei atmosfere de intoleranţă faţă de orice disident şi a numit decesul acestuia un asasinat.

Boris Nemțov este cunoscut pentru poziția sa neclintită prin care a criticat tranșant guvernarea, dar și prin faptul că nu s-a temut niciodată să-l înfrunte direct pe liderul de la Kremlin, pe care l-a criticat dur de câte ori a fost nevoie.image image image image

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By