Banca Națională a aflat de la poliție că a ars mașina cu miliardele furate de la BEM

a

Banca Națională a Moldovei a aflat de la poliție că a fost incendiat un automobil cu documente de la Banca de Economii, susține serviciul de presă al băncii centrale.

„Răpirea mașinii încasatorilor de la BEM cu documente a avut loc până la instituirea administrării speciale de Banca Națională a Moldovei. Conducerea BEM nu a informat imediat Banca Națională despre ce s-a întâmplat. În prezent poliția împreună cu conducerea băncii lucrează la reconstituirea actelor”, a mai precizat serviciul de presă.

Întrebat dacă aveau voie să transporte documentele BEM cu mașina incasatorilor, serviciul de presă a menționat că este documentația băncii și conducerea băncii hotărăște cum să o transpoerte.

La sfârșitul săptămânii trecute, Procurorul Viorel Morari şef al secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI a confirmat pentru moldova24.info că a fost intentat un dosar privind incendierea automobilului cu actele Băncii de Economii.

În maşina de la BEM, incendiată la Ialoveni (informaţie ascunsă până în acest moment de autorităţi), au fost arse documentele care au legătură cu schema creditelor interbancare frauduloase, în urma cărora din ţară au fost scoşi peste 11 miliarde de lei. În schemă ar fi implicaţi omul de afaceri Ilan Shor şi politicianul Vlad Filat, schemă investigată în prezent de procurorii anticorupţie.

You may also like

Comments are closed.

By