ATENȚIE! Produse culinare expirate într-un supermarket din Chișinău

Female Shopper With Trolley at Supermarket

Zilele trecute, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au descoperit 23 kg de produse culinare cu termenul de valabilitate expirat într-un supermarket din municipiul Chișinău.

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care un consumator afirma că într-un magazin din capitală sunt comercializate produse culinare cu termenul de valabilitate expirat.

Urmare controlului au fost descoperite 23 loturi de produse culinare cu termenul de valabilitate expirat, ceea ce contravine art. 7 alin. (7) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor. Printre produsele neconforme se regăseau clătite în asortiment, salate în asortiment, pîrjoale, frigărui, sarmale, etc.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiat procese-verbale cu privire la contravenţie. Produsele expirate au fost retrase din comercializare și nimicite.

Cantitatea totală a produselor neconforme era de 23,288 kg în sumă totală de 1952,79 lei.

Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100- 150 unități convenționale pentru persoană cu funcții de răspundere.

În cazul în care v-au fost lezate drepturile, nu ezitaţi, să apelaţi la APC care vă poate consilia gratuit telefonic (linia telefonică fierbinte 022 741464 şi 080028028 (apel gratuit din teritoriul Rep. Moldova)) sau vă ajută să depuneți o plîngere la sediul APC din str.Vasile Alescandri, et.1, bir.101.

You may also like

Comments are closed.

By