Atenție maximă la procurarea poliței de asigurare auto internațională

frontiera

În ultimele 3 luni, polițiștii de frontieră din punctele de trecere „Palanca” și „Tudora” au depistat 12 polițe de asigurare auto germane falsificate. Din declarațiile persoanelor documentate pentru uz de fals, actele au fost procurate de la un ghișeu de perfectare a polițelor de asigurare, situat pe traseul Breansk-Gomel, la frontiera dintre Republica Belarus și Federația Rusă.

În acest sens, polițiștii de frontieră au realizat verificări adiționale și au înaintat interpelări către compania germană emitentă a polițelor de asigurare auto internațională, HUK-COBURG. Urmare, autoritățile germane au negat că asigurările auto depistate ar fi eliberate de aceștia, iar persoanele care le-au achiziționat ar fi fost ținta unor acțiuni de escrocherie.

Pentru a evita situaţiile neplăcute la traversarea frontierei de stat, legate de prezentarea la control a poliței de asigurare auto internațională falsificată, Poliția de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să fie atenți la procurarea acesteia. La fel, vă sugerăm să păstrați și să deţineţi contractul cu compania de asigurare emitentă a Cărții Verzi, inclusiv bonul de plată pentru aceasta, cât și manifestați prudență la alegerea birourilor de perfectare a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă.

În conformitate cu prevederile Hotărîrii de Guvern nr.763 din 02.07.2007, Poliția de Frontieră exercită controlul asupra autenticității asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto externă, iar art. 39 a Legii nr.414 din 22.12.2006 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, prevede că ,,Posesorul şi/sau utilizatorul de autovehicul este obligat să poarte în timpul conducerii poliţa de asigurare RCA, iar la ieşirea din Republica Moldova şi certificatul de asigurare „Carte Verde”, şi să le prezinte la cererea lucrătorilor Poliţiei Rutiere sau Poliţiei de Frontieră”.

You may also like

Comments are closed.

By