Armata SUA: Trupele ruse intervin direct în orașul ucrainean Debaltseve

a

Comandatul trupelor SUA din Europa, Ben Hodges, a declarat miercuri că trupe rusești au intervenit direct în luptele din jurul orașului ucrainean Debaltseve – un important nod de transport si comunicații aflat mai adânc în teritoriul ucrainean față de Lugansk și Donețk, zone deja controlate de separatiștii pro-ruși.

Șeful trupelor americane din Europa a spus, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro ca „având în vedere cantitatea de muniție utilizată, tipul de echipamente militare, e clar ca e o intervenție militară ruseasca în zona Debaltseve”.

Hodges a mai spus, în timpul unei vizite la o baza NATO din Polonia, că se teme că un succes al trupelor rusești in Debaltseve le va face să se concentreze apoi asupra portului Mariupol – important nod maritim care ar facilita Rusiei accesul în Peninsula Crimeea și controlul total al Marii Azov.

Reamintim ca miercuri au început lupte intense in jurul orașului Debaltseve între armata ucraineană si separatiștii susținuți de Rusia, lupte soldate cu cel puțin 19 soldați ucraineni uciși și 78 de răniți. Separatiștii, împreună cu trupele ruse, au dat atacul chiar în ziua în care la Minsk ar trebui să aibă loc o întâlnire cruciala între liderii rus, ucrainean, german și francez pentru un nou acord de pace.

You may also like

Comments are closed.

By