Afacerile dubioase cu terenurile din capitală continuă. Primăria ar putea rămâne fără un teren de milioane din parcul Valea Trandafirilor

a

O nouă schemă de preluare a unui teren din capitală. Primăria Chișinău ar putea rămâne fără 4,3ha de teren din Parcul Valea Trandafirilor în urma a unei decizii a unui executor judecătoresc și unui contract de arendă fictiv cu Primăria Chișinăului.

“Un teren din parcul Valea Trandafirilor a fost înregistrat la Cadastru cu drept de arendă în baza unui contract de arendă și a deciziei unui executor judecătoresc fără să existe un contract de arendă propriu zis cu Primăria și fără decizia CMC. Ba mai mult nu a fost citat nimeni la proces. Pur și simplu cineva pune mâna pe 4,3 ha teren în unul din cele mai importante parcuri din Chișinău, Valea Trandafirilor pentru că așa se pot rezolva problemele în Republica Moldova. În lipsa unui contract de arendă cu primăria”, a declarat primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Primarul a spus că Primăria a luat act de informația prezentată și va depune în continuare chemări la Procuratură și la alte structuri care ar putea să elucideze în ce condiții au fost înregistrate la Cadastru asemenea documente în lipsa unui contract de arendă cu Primăria Chișinău.

“Am cerut să fie investigații. Nu suntem procuratura și nici CNA care au dreptul de a investiga cauzele penale. Este vorba de acapararea ilegală din capitală așa cum nu odată au fot ridicate probleme și la alte adrese”.

În ultimii trei ani, zeci de terenuri situate în zonele centrale ale Capitalei au ajuns, prin anumite scheme dubioase, în mâini private.

Reprezentanţi ai primăriei şi membri ai Consiliului Municipal se învinuiesc reciproc sau dau vina pe legislaţia imperfectă şi pe judecători, care s-ar „substitui ilegal administraţiei publice locale”.  Problemele sunt cu barbă, schemele sunt cunoscute de ani buni, iar pierderile de pe urma înstrăinării ilegale a patrimoniului public sunt de miliarde, spun unii experţi. Cu toate acestea, nicio structură de stat nu a făcut până acum propuneri de modificare a legislaţiei pentru a stopa fraudarea patrimoniului public.

You may also like

Comments are closed.

By