Aeroportul Chișinău a aterizat în offshore

a

Compania Avia Invest, care a primit în concesiune pentru 49 de ani aeroportul Chișinău, și-a schimbat proprietarii. Astfel, noul acționar al Komaksavia al cărei proprietar este AviaInvest 95% a devenit compania britanică Team Management LLP, scrie newsmaker.md.

Team Management LLP a fost înregistrată la 7 septembrie 2012, iar cu puțin timp înainte de a cumpăra Komaksavia (august anul trecut) compania și-a modificat adresa juridică pe Faringdon Road 49. Inițial figura pe adresa juridică a companiei rusești Esperato, care presta servicii de înregistrare a of shorurilor.

Proprietarii Team Management LLP sunt Dylox United LT din insulile Virgine Britanice și Valtara A.V.V din Aruba (insule care fac parte din componența Olandei). Publicația scrie că nu a reușit să afle cine stă în spatele Dylox United LT, dar în ceea ce privește Valtara A.V.V printre fondatorii acesteia sunt alte off shoruri și străine care sunt reprezentați prin procuri.

Liderul partidului Patria, Renato Usatîi susține că de fapt că aeroportul Chișinău este în mâinile lui Ilan Shor. Personal Shor neagă acest lucru, de asemenea și cei de la aeroportul din Habarvosk. Cel mai interesant este că în toamna anului 2014 Ilan Shor a deveneit președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Chișinău.

Guvernul a decis darea în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău pe un termen de 50 de ani către Kolomenski Zavod și Habarovski Aeroport în toamna anului 2013. Concesionarii au promis să investească circa 250 de milioane de euro în modernizarea aeroportului. Ulterior, acționar majoritar a devenit Komaks Air, tranzacție înregistrată în ianuarie 2014.

La doar câteva luni după ce a semnat cu Agenţia Proprietăţii Publice contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, compania Avia Invest şi-a schimbat radical structura de acţionariat. Tranzacţia a avut loc la începutul anului, iar motivele acestei mutări nu au fost anunţate.

Astfel, din lista acţionarilor a dispărut holdingul Kolomenski Zavod, ce deţinea 50% din acţiunile Avia Invest şi care făcea parte din grupul Transmasholding – cel mai mare producător de locomotive, vagoane şi material rulant feroviar din Rusia. Printre acţionarii acestui grup este miliardarul rus de origine uzbecă Iskander Mahmudov, dar şi Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean din Rusia (locul 154 în topul celor mai bogaţi ruşi din 2013, cu o avere de 650 de milioane de dolari).   În schimb, cel de-al doilea fondator şi acţionar de la Avia Invest, societatea pe acţiuni Habarovski Aeroport (care ar fi controlat de grupul Alians al fraţilor Bajaev), şi-a redus de zece ori participaţia – de la 50% la doar 5%. În consecinţă, acţionar majoritar la Avia Invest este în prezent firma Komaksavia, care are un capital social de doar 100.000 de ruble ruseşti (circa 2.000 de euro) şi care a fost fondată abia la începutul acestui an, de Habarovski Aeroport, cu o contribuţie de 1% din capital, şi Upravliaiuşcia Kompania Komaks (UK Komaks) – cu 99%.

You may also like

Comments are closed.

By