Vrabia mălai visează. Statul speră la 4 mil. euro din vânzarea frecvențelor pentru internet

a

ANRCETI anunţă un concurs pentru acordarea a patru licenţe pentru dreptul de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice mobile terestre de acces radio în bandă largă şi de acces fix (internet).

Preţul minim de expunere la concurs a unei sub – benzi de frecvenţe radio este de 1 mil. de euro, iar per total statul ar urma să încaseze 4 mil. euro pentru cele patru licențe.

Licenţele expuse la concurs vor fi acordate pe un termen de 15 ani. Licenţa  va oferi titularului acestea dreptul de a utiliza o sub – bandă de frecvenţe (ea reprezintă un bloc din 10 canale radio cu lărgimea a câte 5 MHz fiecare) cu lărgimea totală de bandă de 50 MHz în vederea furnizării comunicaţiilor electronice publice de acces radio în bandă largă de tip fix, nomadic, mobil direct la utilizator.

La concurs pot participa persoane juridice din R. Moldova, persoane juridice străine, societăţi civile/asocieri de persoane juridice din R. Moldova şi/sau străine în scopul depunerii de cereri şi oferte comune.

You may also like

Comments are closed.

By