Veştile bune pentru şoferi continuă. Petroliştii anunţă noi ieftiniri la carburanţi

a

Două companii petroliere din Republica anunţă noi ieftiniri la benzină şi motorină, cu circa 40 de bani pe litru. Este vorba de Bemol şi Lukoil. Cea de dintâi susţine că reducerile de preţ vor fi operate în decursul zilei de astăzi, iar reprezentanţii Lukoil afirmă că benzina şi motorina mai ieftină va putea fi cumpărată începând cu ziua de mâine.

În urma ieftinirilor care vor fi operate de cele două companii, preţul unui litru de benzină cu cifra octanică A 95 va pute fi cumpărat în medie cu 16,95 de lei, iar litru de motorină cu 15,95 de lei.

Ieri, alte două companii petroliere, Tirexpetrol şi Rompetrol au redus preţurile la carburanţi. Este a treia ieftinire a produselor petroliere în ultimele două luni.

Ieftinirile produselor petroliere sunt operate ca urmare a reducerii preţului petrolului la bursele internaţionale.

Ieri, la bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna februarie a scăzut luni la 55,25 dolari, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate, apoi s-a redresat uşor, la 55,67 dolari.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna februarie a scăzut luni la 51,40 dolari, cel mai redus nivel din mai 2009, apoi a urcat la 51,90 dolari.

You may also like

Comments are closed.

By