Vanea “Pisateli”, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de arme

a

Procuratura Generală anunţă despre condamnarea la 5 ani de detenţie a interlopului Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, acuzat de comercializare ilegală a armelor şi muniţiilor. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Buiucani, iar instanţa a acceptat în mod integral solicitarea procurorilor.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită pe 4 august 2014, în baza informaţiei  Serviciului de Informații și Securitate (SIS) privind depistarea, într-o fîșie forestieră din preajma satului Vărzărești, Nisporeni, a unui pistol de model ”TT” și a unui aruncător de grenade de model ”RPG-18” (”MУХА”).

Pe 4 noiembrie 2014, Procuratura Generală, de comun cu SIS, l-au reţinut pe inculpat, acesta fiind cercetat în stare de arest pînă la pronunţarea sentinţei.

Pe rol în Curtea de Apel Chișinău se află o altă cauză penală de acuzare a intelopului pe faptul organizării privării ilegale de libertate şi omorul, la finele anului 2000, a trei bărbaţi.

Ion Druță a fost reținut pe 5 noiembrie 2014 în cadrul unei operațiuni comune a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Ministerului de Interne, Procuraturii Generale și SIS. El fiind suspectat de trafic de arme cercetat în cadrul unui dosar deschis acum doi ani. Atunci, oamenii legii s-au atosesizat în urma unei investigatii făcute de Rise Moldova, în care interlopul a livrat unui jurnalist un pistol și o aruncătoare de grenade.

You may also like

Comments are closed.

By